2014-ųjų Ordino stovykla-seminaras

Liepos 14-21 dienomis Švenčionių rajone, prie Pailgio ežero esančioje „Lelijos“ poilsiavietėje vyko tradicinė poilsio ir sveikatingumo stovykla-seminaras. Ją, kaip ir kasmet, organizavo Šv. Kazimiero ordino Žmogaus ir visatos pažinimo centro vadovė, Panevėžio skyriaus komtūrė Gražina Repšienė.

„Reikia būti žmogumi, kad tikėtų.
Reikia būti gražiu, kad mylėtų.
Reikia būti ugnim, kad per lietų
Prie tavęs prisiglausti norėtų.”

Būtent tokios kūrybinės ugnies ir turi Panevėžio komtūrė su kitomis narėmis, kurios iki šių dienų mena a.a. Ordino D. Magistrą Edvardą Joną Eismontą.
„Stovyklos atidarymą pradėjome tylos minute, taip pagerbdami D. Magistrą Edvardą Eismontą. Jis visada buvo, yra ir bus mūsų širdyses“, – kalbėjo G. Repšienė.

Organizatorės džiaugėsi, kad į stovyklą žmonės atvyko iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio ir Klaipėdos miestų. Publikai sveikatingumo paskaitas skaitė savo srities specialistai: psichologė Daina Bumblytė, bioenergetikas Edmundas Kirda, chirologas Gintautas Undraitis, astrologė Jevgenija Grand Pauliuk, mineralogė Inutė Litvinaitienė, Visuomeninės sveikatos specialistė Miroslava Didžiokienė, Gražina Repšienė.
„Atidarymo metu lektoriai prisistatė, trumpai supažindino apie ką kalbės per paskaitas, tad visi stovyklautojai galėjo atsirinkti, kas jiems aktualu. Tiesa, naujieji stovykloje buvę žmonės taip pat prisistatė, visi susipažinome“, – pasakojo Ordino Panevėžio skyriaus komtūrė.

Kiekvienas rytas stovykloje prasidėdavo mankšta, kurią vedė Miroslava Didžiokienė. Po sveikų pusryčių buvo skuboma į paskaitas – seminarus. Papietavę stovyklautojai ilsėjosi, atsigaivindavo maudynėmis ežere, vėliau vėl visi traukdavo į seminarus.
„Vakarus leisdavome bendraudami, dalinomės gyvenimiška patirtimi, net sveikų maisto patiekalų ruošimo receptais. Susirinkome apie 30 žmonių. Stovykla talpina apie 60 žmonių.Todėl stovyklos taryba apsitarė ir nusprendė, kad kitais metais visai neblogai būtų apgyvendinti visą stovyklą. Būtų lengviau organizuoti teminius vakarus“, – naujomis idėjomis dalinosi G. Repšienė.
Jos teigimu, vienas iš vakarų galėtų būti mokymasis piešti ant šilko, taip pat viktorina „mano patiekalas“, „protų kovos“ ir kita. Panevėžio skyriaus komtūrė džiaugėsi, kad visi išsiskirstė pasisėmę naujų žinių, pailsėję.

„Pasižadėjome ir kitais metais susirinkti į stovyklą ir pilnesnėmis gretomis. Labai norėtųsi, kad siųstumėte pageidavimus, ką norėtumėte nuveikti, kokias paskaitas išklausyti. Lai kiekviena mūsų mintis būna tokia brangi, kad užgimtų.Lai kiekvienas mūsų žodis būna toks svarbus, kad visi jį išgirstų. Lai kiekvienas mūsų darbas būna kupinas įkvėpimo, kad jį lydėtų sėkmė. Iki susitikimo kitą vasarą stovykloje“, – kalbėjo G. Repšienė.

Aprašė Paulyna Stravinskienė