Efektyviausi sveikatos patarimai iš viso pasaulio

Kam ieškoti naujų gydymosi būdų, jei yra efektyvių ir išbandytų dar senų senovėje. Ir kas pasakė, kad lietuvaičiams netinka tai, kas veiksmingai padeda arabams, indams ar kinams? Tiesiog išbandykite keletą tolimųjų kraštų receptų ir jų veiksmingumu įsitikinkite patys.

Meksikietiška arbata peršalus
Pajutote pirmuosius peršalimo simptomus? Išbandykite veiksmingą arbatą iš Meksikos. Jai reikės saujelės raudonėlių, šaukšto gvazdikėlių, 2 cinamono lazdelių, kelių skiltelių česnako, citrinos žievelės, šaukšto medaus ir maždaug 7 stiklinių vandens. Visas sudedamąsias dalis užpilkite vandeniu ir virinkite apie 20-30 min. Nukoškite per sietelį. Pirmą dieną gerkite po puodelį kas valandą. Jei peršalimo simptomus jausite dar ir kitą dieną, arbatos išgerkite po 3 puodelius per dieną.

Japoniškas režimas sveikatai išsaugoti
Japonai įsitikinę, kad sveikata rūpintis labiausiai reikia tada, kai esame sveiki. Jie siūlo laikytis svarbiausių kelių patarimų, padėsiančių nesusirgti, išlikti darbingiems ir energingiems. Ką turėtume daryti kasdien? Japonai pataria per dieną būtinai išgerti bent kelias stiklines tyro vandens (daugiausiai ryte), kavos išgerti ne daugiau, kaip vieną puodelį per dieną, vakarais valgyti tik lengvą maistą, minimaliai vartoti riebaus maisto ir būtinai laikytis gulimosi bei kėlimosi režimo (eiti miegoti apie 10, keltis – su aušra).

Indiška sriuba – sušalus
Jei grįžote namo baisiai sušąlę, suskubkite išsivirti indiškos sriubos su prieskoniais, kurie paspartins medžiagų apykaitą, sustiprins imunitetą, iš organizmo išvarys šaltį. Šiai sriubai reikės: šaukšto alyvuogių aliejaus, žiupsnelio garstyčių sėklų, šiek tiek kario, kelių grūstų česnako skiltelių, šaukšto kmynų, tiek pat maltų juodųjų pipirų, kelių pertrintų pomidorų, šiek tiek druskos. Visus produktus supilkite į verdantį vandenį ir virkite apie 5 min. Tada sriubą šiek tiek atvėsinkite ir dar karštą valgykite. Sušilsite akimirksniu!

Argentiniečių nuoviras peršinčiai gerklei
Jei vargina angina, išbandykite receptą iš Argentinos. Šios šalies gyduoliai tikina, kad niekas kitas taip nepadeda suskaudus gerklei, kaip gerklės skalavimas dirvuolių lapų nuoviru. 20 g vaistinių dirvuolių lapų užpilkite litru vandens ir užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies, perkoškite, palaukite, kol šiek tiek pravės. Tada nuovirą pasaldinkite medumi ir skalaukite juo peršinčią gerklę. Procedūrą galite atlikti daug kartų per dieną.

Itališkas maistas – prieš gripą
Karštakraujai italai neabejoja, kad daugelį ligų galima išgydyti aštriu maistu. Tinkamiausias būdas išvengti įvairiausių infekcijų ir virusinių susirgimų – maitintis kuo aštriau ir leisti organizmui išprakaituoti. Todėl italų virtuvė sunkiai įsivaizduojama be aitriųjų paprikų. Manoma, kad jos padeda išprakaituoti, o su prakaitu iš organizmo pašalinama ir liga. Aitriosios paprikos gerina kraujo apytaką, kelia kūno temperatūrą ir valo organizmą. Maltomis paprikomis pagardinami įvairiausi lengvi, nesunkiai virškinami patiekalai: daržovių sriubos, makaronai, vištienos sultinys… Žinoma, valgyti reikėtų saikingai ir, be jokios abejonės, kuo geriau nusiteikus, mėgaujantis procesu – taip, kaip tai daro italai.

Nuo danties skausmo – patarimas iš Sibiro
Kai suskausta dantis, išbandome daugybę įvairiausių receptų. Deja, ne visi padeda. Išbandykite efektyvų, išbandytą žmonių, gyvenančių Sibire. Sibiriečiai tokiu atveju pataria česnaką paimti servetėle ir palaikyti priglaudus prie riešo toje vietoje, kur apčiuopiamas pulsas. Jei skaudamas dantis – kairėje burnos pusėje, česnakas glaudžiamas prie dešinės rankos. Ir atvirkščiai.

Vaistai su imbieru ir Trinidado
Trinidado gyventojai, užuot skubėję į vaistinę pirkti skrandžio rūgštingumą reguliuojančių vaistų, iš pintinėlės išsitraukia imbiero šaknį. Tiek šviežiu, tiek džiovintu imbieru gardinamas maistas, arbata. Imbieras efektyviai mažina skrandžio sudirgimą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą. O virškinimui pagerinti po valgio rekomenduojama pakramtyti šviežių pankolių.

Arabiškoji anyžių arbata – nuo galvos skausmo
Anyžių sėklos – vienas populiariausių prieskonių arabų šalyse. Jos naudojamos ne tik maistui gardinti, bet ir įvairiems negalavimams gydyti. Pavyzdžiui, anyžių arbata padeda įveikti pilvo pūtimą, menstruacijų skausmus, virškinimo sutrikimus, kosulį, galvos skausmą. Šaukštelį anyžių sėklų užpilkite stikline vandens, 10 min. pavirkite. Arbatą gerkite kai šiek tiek praauš.

Bulgarijos patarimai šlapimo takų infekcijoms gydyti
Bulgarų medicinoje plačiai naudojami miškinių dedešvų žiedai ir lapai. Ypač rekomenduotina ši vaistažolė susirgus šlapimo pūslės ar kitų šlapimo organų uždegimu.
2 arbatinius šaukštelius susmulkintų miškinių dedešvų lapų užpilkite stikline drungno vandens. Antpilą laikykite 3-5 val, o tada išgerkite. Gali pasigaminti ir veiksmingojo žiedų antpilo: žiupsnelį miškinių dedešvų žiedų užpilkite stikline karšto vandens. Po 10 min. antpilą perkoškite, išgerkite per keletą kartų.

Gėrimas iš Rusijos – nuo hipertonijos
Šiam stebuklingai veiksmingam gėrimui reikės stiklinės morkų sulčių, stiklinės tarkuotų krienų, stiklinės medaus ir vienos citrinos sulčių. Visas sudedamąsias dalis supilkite į emaliuotą indą, išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį supilkite į stiklinį indą ir laikykite vėsioje vietoje. Gerkite po arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną likus valandai iki valgio.

Aprašė Jūratė Bratikienė