2013-ųjų Žmogaus ir visatos pažinimo centro stovykla-seminaras

2013-ieji paskelbti sveikatingumo metais – tai puiki proga skelbti sveikatos įdėjas. Žmogaus ir visatos pažinimo centras gražiame gamtos kampelyje, prie žydriosios Žeimenos glėbyje esančio Ilgio ežero, tarptautinio Vilniaus oro uosto poilsio bazėje „Pailgis“ jau penktą kartą surengė kasmetinę stovyklą-seminarą. „Žmogus iš prigimties turi būti sveikas ir laimingas, o ligos tik išimtis, kurios galima išvengti taikant teisingą gyvenimo būdą“ – teigė Lietuvos šviesuolis Vilius Storosta – Vydūnas.

Šios idėjos paskatintas Šv. Kazimiero ordino Žmogaus ir visatos pažinimo centras liepos 8 – 14 dienomis organizavo poilsio ir sveikatingumo stovyklą-seminarą. Tai puiki proga skelbti žinias apie sveikatą ir sveiką gyvenseną. Žmonės į Švenčionių rajono Ilgio ežero prieglobstį susirinko iš įvairių Lietuvos kampelių tam, kad susitiktų su senais bendraminčiais, susirastų naujų, pailsėtų, pasisemtų naujų sveikatinimo žinių.

Mankštinomės, klausėmės profesoriaus Jono Dainausko, pichologės Dianos Bumblytės, bioenergetiko Edmundo Kirdos, profesoriaus Liudo Šalčiaus, lektoriaus Dariaus Ražausko, chirologo Gintauto Undraičio, visuomeninės sveikatos specialystės Miroslavos Didžiokienės, visuomenės sveikatos magistro Nerijaus Didžioko.

Vakarus praleidome bendraudami, dalijomės savo gyvenimiškomis patirtimis, prisimindami garbingą senolių išmintį.

Vieną vakarą skyrėme į Amžinybę išėjusiam D. Magistrui Edvardui Jonui Eismontui pagerbti, kurio dėka ir buvo įkurtas Žmogaus ir visatos pažinimo centras. Išsiskirstėme kupini naujų įspūdžių, suradę naujų bendraminčių.

Tikime, kad Žmogaus ir visatos pažinimo centras ir toliau organizuos seminarus bei kitus renginius, skelbs naujas sveikatinimo idėjas – kad būtų sveikesnė ir laimingesnė mūsų Lietuva.

Žmogaus ir Visatos pažinimo centras, patvirtintas Šv. Kazimiero ordino Tarybos posėdyje, savo veiklą pradėjo 2009 m. gegužės 10 d. Centro, kuriam vadovauja Ordino narė Gražina Repšienė, tikslas – pasiekti, kad Lietuvos gyventojai turėtų galimybes mokytis visą gyvenimą, nuolat atnaujinti ir plėtoti savo sugebėjimus. Organizacijos narius vienija noras semtis žinių, geriau pažinti save, noras dalintis su kitais savo patirtimi, siekimas įgyti naujų įgudžių ir atgaivinti senuosius, geriausias būdas nugalėti permainų išūkius, užtikrinti visavertį socialiai saugų ir permainingą gyvenimą.

Aprašė Gražina Repšienė